Zic si eu ceva

Vreau sa zic si eu ceva…

Am şi eu nişte întrebări de pus legat de suspendarea lui Traian Băsescu. Rog toti usl-iştii, dar si pdl-iştii sa işi dea cu parere referitor la aceste întrebari.
– Dacă CCR constată că demiterea lui Blaga a fost făcută ilegal… Crin Antonescu mai ajunge la Cotroceni?
– Dacă acuzaţiile aduse lui Ponta se dovedesc reale, acesta mai poate ramane premierul Romaniei?
– Dacă Ponta forţat din interior şi exterior va trebui să demisioneze până la Referendum cine numeşte noul premier şi pe ce criteriu?
– Dacă Băsescu pierde şi Ponta demisionează cine mai conduce ţara?
– Dacă Ponta demisionează din funcţia de premier demisionează şi din funcţia de şef de partid?
– Fără Ponta, Antonescu mai poate ajunge preşedinte?

S-au creat niste precedente destul de importante şi care sunt la limita respectării legii. As enumera aici următorul aspect: Dacă pe viitor va exista un preşedinte nepopular, iar majoritatea parlamentara va fi a opoziţiei, se poate declanşa oricand „Suspendarea Preşedintelui” doar pentru că aşa vrea opoziţia.

Ramân la părerea mea că un guvern de alianţă „stanga-dreapta” nu poate exista din cauza diferenţelor doctrinare foarte mari şi ca acest guvern USL este o mare bombă cu ceas care stă să explodeze.
Sincer, aş fi vrut sa ramana alianţa DA la putere din 2004, dar PNL a decis ca este mai bine să renunţe definitiv la PD-L în acel moment.
Singurul punct slab din aceasta alianta ar fi fost faptul ca PSD-ul probabil dispărea de pe harta politică şi democratia avea sa ajungă spre totalitarism. În rest guvernarea Alianţei DA, mi s-a parut a fi cea mai bună guvernare de până acum, iar preşedintele Traian Basescu cel mai bun preşedinte de după revoluţie.
Cred si sper că pe viitor va exista o alianţă de dreapta PNL-PDL chiar şi daca acest lucru va duce la dispariţia PSD de la putere. Ar fi ideal daca fiecare dintre aceste trei partide vor găsi sisteme de filtrare a corupţilor şi condamnare a faptelor de corupţie.

Cu toate că unii susţin faptul că PD-L a facut în ultimul timp politică de stanga, cred ca aceştia sunt induşi in eroare de posturile de televiziune rău-intenţionate. O revoluţie de dreapta a avut loc in 2004 şi de atunci foarte puţin s-a clătinat ceea ce Tăriceanu şi Alianta DA, au creat.
Consider că Romania va ajunge înspre conservatorism, cu acest guvern USL. Sper sa nu revenim spre impozitare de stanga si o politică fundamental de stanga.

Astept raspuns la întrebarile puse mai sus…

Anexă:
Citeşte şi „Căruţul USL” >>> AICI CLICK

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*