Nu mi-am adus aminte, stiam!

Nu mi-am adus aminte, stiam!

România a avut până in 2004, atunci când s-a instaurat guvernul Tăriceanu, guverne de stânga. Ce înţeleg eu prin guvern de stânga: un guvern care descurajează munca prin impozit progresiv (acum avem cota unica 16%), un guvern care este creat pe cultul personalităţii, un guvern care protejează excesiv si clientelar anumite pături sociale. Mai înţeleg prin guvernare de stânga şi acea guvernare unde salariile sunt menţinute la niveluri artificiale, inflaţia este mare şi bugetul alocat investiţiilor este mic. (Pot sa dezvolt aceasta teza pentru cei interesaţi).

În realitate guvernarea CDR a fost una de stânga, deoarece CDR-istii, nu au avut curaj să instaureze un guvern cu adevarat de dreapta.

Acum, paradoxal este la guvernare o alianta „imposibila” USL, formată din PSD şi PNL, care face o politică majoritar de dreapta, slavă Domnului…
Preocuparea mea cea mai mare este faptul că guvernul USL şi alianta USL va tinde să dezvolte politici de stanga, lucru care ar pune în primejdie întregul sistem.

Mă interesează mai mult politica economică şi apreciez foarte mult guvernarea Tăriceanu si Alianţa DA PNL-PD, pentru ce au gândit in 2004. Îmi pare foarte rău ca PNL-ul a fost corupt de PSD sa facă o alianţă de stanga-dreapta, cand putea sa unifice dreapta impreuna cu PDL acum!

În legatura cu suspendarea preşedintelui Băsescu consider că acesta trebuie sa rămână preşedintele Romaniei până in 2014, iar atunci să alegem un nou preşedinte care va duce Romania mai departe. Guvernul Ponta are acum pârghiile necesare să duca Romania în direcţia pe care o doresc.

De ce le este frică?
Sunt judecatorii şi procurorii mai greu de corupt acum?
Vor sa facă reformă in justitie?

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*