Suspiciuni referendum 2012

Suspiciuni referendum 2012

Legat de referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu (2012), pot sa afirma ca exista suspiciuni asupra corectitudinii desfasurarii acestuia si cred ca o raportare mai clara a numarului de voturi total exprimate, numarului de voturi valide, numarului de voturi DA/NU, numarului de stampile la deschiderea/inchiderea urnelor etc…
Mi-ar placea daca s-ar investi in camere de filmat si infrastructura de supraveghere a alegerilor la nivel national prin acest tip de dispozitive. Putem cita pareri PRO sau CONTRA acestei metode. Vom face referire la acest raport al APD:

Da like pe Facebook pentru a vizualiza citatul
[like-gate]

In ultimii patru ani, Asociatia Pro Democratia-Bucuresti, in parteneriat cu World Network of Elections Observers a observat desfasurarea a doua procese electorale in Azerbaijan, unde toate sectiile de votare sunt dotate cu camere video cu conexiune directa la sediul politiei din districtul de care apartin. Mai mult, ca masura suplimentara, sectiile sunt dotate cu aparatura logistica care permite marcarea degetului fiecarui alegator care si-a exercitat dreptul de vot cu o substanta fosforescenta, persistenta timp de 48 de ore. In ciuda acestor masuri, misiunile internationale isi exprima constant dubiile cu privire la corectitudinea desfasurarii alegerilor din Azerbaijan. Masuri asemanatoare au fost luate recent in Egipt si Tunisia, unde nemultumirea cetatenilor fata de modalitatea desfasurarii alegerilor persista, procesul electoral fiind contestat sub aspectul asigurarii standardelor democratice si respectarii drepturilor omului.

Propunerea de instalare de camere video trebuie tratata cu mare grija deoarece instalarea de camere trebuie sa evite incalcarea secretului votului. Asociatia noastra atrage atentia ca aceasta masura nu securizeaza corectitudinea procesului de vot fara posibilitatea de a monitoriza institutiile desemnate sa administreze inregistrarile din sectiile de votare. Mai mult, in tarile care au introdus aceasta masura, a fost semnalat faptul ca unii reprezentanti ai partilor interesate pot sanctiona cetatenii in cazul in care s-au prezentat sau au absentat de la vot.

[/like-gate]

Nu pot sa judec acum daca vor fi alegeri corecte sau nu, insa se poate spune ca s-a incalcat pana si legea referendumului care propunea un program mai scurt de vot.
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani cu drept de vot din strainatate ca, urmare publicarii in Monitorul Oficial nr. 511 din 24 iulie 2012 a Legii nr. 153 privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, scrutinul se va deschide la ora 7,00 si se va incheia la ora 23,00, ora locala.

Aceasta decizie pare a fi una concertata, interesata si foarte dubioasa. De ce este necesara modificarea legea referendumului chiar inainte de acesta?!?!
Sigur ca exista multa manipulare si de partea USL si de partea PD-L, dar suspiciunile cele mai mari referitoare la fraudarea alegerilor sunt in partea USL, acestia fiind la guvernare.
Consider ca referendumul din 2012 privind demiterea lui Traian Basescu va fi considerata una dintre cele mai violente lovituri de stat de dupa 2000 si va avea un impact foarte mare asupra democratiilor viitoare prin precedentele care s-au creat.

Semnat: Dan Mariuta

Alte pareri pertinente:
_______________________________________________________________________
Irina Apopei – Piatra Neamt

https://www.facebook.com/irina.apopeidumitru

Special pentru acest referendum, USL a schimbat toate masurile de siguranta pentru verificarea corectitudinii procesului de votare:

1. Procesele verbale nu vor mai menţiona separat numărul persoanelor care, neaflându-se la domiciliu, votează pe listele separate.
2. procesele verbale nu vor mai menţiona nici câţi dintre cetăţenii arondaţi de drept la respectiva secţie de votare au votat şi câţi dintre aceştia nu s-au prezentat la vot.
3. procesele verbale nu vor mai menţiona numărul voturilor exprimate cu ajutorul urnei mobile
4. Procesele verbale nu vor mai menţiona nici incidentele legate de buletinele de vot, cum ar fi dacă numărul de buletine găsite în urne diferă de numărul alegătorilor care figurează că au votat.

1+2+3+4 = s-a eliminat cheia matematica cu care se verifica pana acum corectitudinea numararii voturilor!
5. Procesele verbale nu vor menţiona nici câte ştampile de vot există în fiecare secţie la începerea votării, nici dacă vreuna a dispărut cumva sau au aparut 3 in plus până la sfârşitul zilei.
6. Procesele verbale finale nu vor menţiona nici starea sigiliilor de pe urnele de vot.
5+6 = votul meu exprimat (in cazul in care ma duc la vot) a devenit extrem de usor de falsificat (o stampila in plus fata de a mea si votul e anulat)
7. Nu se mai organizeaza Birouri Electorale locale, în comune şi oraşe, ci numai câte un Birou Judeţean.Va fi imposibil ca un singur birou sa faca fata tuturor contestatiilor dintr-un judet intreg.

In conditiile de mai sus, referendumul tocmai a devenit o mascarada la care eu REFUZ SA PARTICIP!

_____________________________________________________________________

Potrivit articolului 95 din Constituţie, preşedintele poate fi suspendat din funcţie „în cazul săvîrşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei“.

Prin Hotărîrea Parlamentului din 6 iulie 2012, Traian Băsescu a fost trimis în faţa corpului electoral pentru a da seamă de comiterea unor fapte grave prin care se încalcă prevederile Constituţiei.

Luînd în serios Constituţia, Traian Băsescu se apără, pe parcursul campaniei pentru Referendum, de acuzaţiile că ar fi încălcat grav Constituţia.

Normal ar fi ca adversarii săi – liderii USL – să încerce să convingă alegătorii că Traian Băsescu a comis fapte grave prin care a încălcat Constituţia.

Fac asta liderii USL şi televiziunile de ştiri care susţin Puciul?
Nici vorbă.

Discursurile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu de la mitingurile USL, interviurile date la televiziunile Puciştilor îl acuză pe Traian Băsescu de o mie şi una de lucruri, inclusiv că se teme de dosarele penale.

Ce legătură are cu încălcarea Constituţiei?!

România TV (televiziunea creată pentru a-l putea vîrî pe Sorin Ovidiu Vântu la puşcărie) şi Antena 3, televiziunea lui Dan Voiculescu, se ocupă de casele lui Traian Băsescu, de relaţia acestuia cu serviciile secrete. Panourile electorale, atingînd în Republicile baronilor locali o frecvenţă dezgustătoare, îl acuză pe Traian Băsescu că a tăiat salariile şi pensiile.

Nici o vorbă despre încălcarea Constituţiei.

În aceste condiţii, se pune întrebarea:
Pentru ce a fost suspendat Traian Băsescu?!

_________________________________________________________________

Eu nu am nimic impotriva sa fie USL la putere, dar sa vina cu niste oameni profesionisti si seriosi, oameni cu onoare si curati, nu cu niste ratati (Antonescu), mincinosi (in frunte cu Ponta, dar lista e lunga), penali (ex. Catalin Voicu), incompatibili (ex. Sergiu Andon).
Eu nu mai pot sa accept ca asemenea oameni (si are si PDL-ul specimenii lui) sa ma reprezinte pe mine in parlament si sa conduca Romania.
Cand vrei sa inlocuiesti pe cineva, te uiti si CU CINE inlocuiesti.
Luati ce decizie doriti, dar luati-o in cunostinta de cauza. „Jos Basescu” nu e suficient.
_________________________________________________________________

_________________________________________________________________
Alte surse: http://www.apd.ro/comunicat.php?id=307

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

3 Comments on Suspiciuni referendum 2012

 1. Domnule Mariuta Mihai Dan, nu sunt in totalitate de acord cu articolul dumneavoastra, dar consider ca incercati sa spuneti lucrurilor pe nume, chiar daca nu va reuseste intotdeauna.
  Tineti-o tot asa!

 2. Prea mult Basescu in aer…
  VOTATI DA – Referendum 2012
  http://www.demite-l.ro

  JOS BASESCU!!!!!
  Daca stergi mesajul asta inseamna ca nu mai esti impartial.

 3. Pe situl nostru oricine isi poate EXPRIMA PAREREA atata timp cat: respecta norme minime de bun simt, nu ataca pe nimeni si respecta parerea celorlalti vizitatori ai sitului.

  Va multumim si va uram „Comentarii placute!”

Leave a comment

Your email address will not be published.

*