Alianţă de centru-dreapta sugerată de Cristian Preda

Alianţă de centru-dreapta sugerată de Cristian Preda

Cristian Preda, Mihai Neamtu si Vasile Blaga prezenti la campania pentru demiterea presedintelui - Referendum 2012.

Cristian Preda, Mihai Neamtu si Vasile Blaga prezenti la campania pentru demiterea presedintelui - Referendum 2012.

Cristian Preda, europarlamentar PDL, a declarat ca doreşte sa încheie o alianţă de centru-dreapta care să cuprindă PDL, PNŢCD, Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi Fundaţia Creştin-Democrată.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au stabilit, în vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care să elaboreze programul politic şi de guvernare.

„Lucrurile din punctul meu de vedere şi a colegilor mei sunt extrem de îmbucurătoare. Este o mare încreder între noi, pur şi simplu nu avem divergenţe în abordarea problemelor. Am căzut de acord ca în perioada următoare să constituim grupul politic care să se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de construcţia instituţională pentru că şi ea este extrem de importantă şi am ajuns şi la concluzia că ar trebui să constituim şi un colectiv care să ţină cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care să cearnă printr-o sită foarte deasă pe toţi candidaţii noştri la alegerile parlamentare”, a spus Blaga.

Această alianţa de centru dreapta vine in schimbul pierderii lente a puterii din partea PDL, care a dus Romania mult inspre politici de stânga.
Cu toate ca PDL nu are partide mari cu care s-ar putea alia pentru a forma această grupare de centru-dreapta (cum ar fi fost PNL), acestia speră sa reusească sa coaguleze totuşi masele de dreapta din Romania şi să preia o mare parte din electoratul PNL (care fiind aliat cu PSD va fi obligat sa treaca in flancul drept al politicii din Romania).

Nota 1:
Pe fondul revoltelor din ianuarie si februarie, s-au coagulat destul de multe idei care au format partide. Putem enumera aici si Noua Republică, care deşi este un partid mic, are sânge fierbinte, tânăr si cu orientare profunda de dreapta şi care poate oricând sa facă diferenţa pe scena politică.

Nota 2:
Cristian Preda era pe punctul de a fi dat definitiv afară din PDL acum aproximativ un an, în urma unor declaraţii care nu erau tocmai favorabile PDL-ului. Decizia de a-l demite pe Cristian Preda din PDL a fost sustinută de caţiva lideri marcanti ai PDL la acea vreme, dar cu toate astea, la presiuni din partea societaţii civile, PDL a decis muşamalizarea acţiunii de demitere a lui Cristian Preda din PDL.

_______________________________________
MEDIAFAX
Cristian Preda scrie pe blog ca decizia BPN al PDL „nu respecta Statutul”, el mentionand ca nu a fost anuntat asupra dezbaterilor in Biroul Permanent National si nu a avut niciun mijloc la dispozitie pentru a se apara, in opinia sa fiind vorba de „un abuz sustinut de un calcul politic eronat”. „Intrucat sunt in Islanda si trebuie sa particip la mai multe reuniuni in calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astazi. Ma multumesc sa citez urmatoarele: „Membrii luati in discutie spre a fi sanctionati vor fi anuntati cu cel putin 3 zile inainte de data intrunirii organismului care dezbate cauza lor si au dreptul sa foloseasca in apararea lor toate mijloacele de proba”. Acesta este continutul articolului 29 din Statutul PDL”, noteaza europarlamentarul pe blogul personal.

Cristian Preda mentioneaza ca nu a fost anuntat ca BPN va dezbate cauza si nu a avut niciun mijloc la dispozitie pentru a se apara.

„Graba strica treaba. Decizia nu respecta Statutul. Nu ar fi prima data cand BPN citeste dupa ce decide. Iata de ce consider ca e un abuz. Un abuz sustinut de un calcul politic eronat. Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au trimis mesajele lor de sustinere. Ei ma vor ajuta sa ma bat pentru dreptate!”, sustine el.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobata, luni, de conducerea partidului. Hotararea finala urmeaza sa fie luata de Consiliul National de Coordonare al PDL.
___________________________________________

Alianţă de centru-dreapta sugerată de Cristian Preda – un articol politic proprietatea punctultau.ro

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*