George Becali, parlamentar sau europarlamentar?


George Becali, are timp 30 de zile pentru a opta intre functia de parlamentar in Parlamentul Romaniei si functia de europarlamentar.
Becali intenţiona să se mai adreseze o dată colegilor săi europarlamentari de la Strasbourg. „Dacă o să am timp şi dacă e posibil să merg la Strasbourg pe 16 şi să fiu acolo. Vreau să mai vorbesc două minute în Parlamentul European. Ei fac politică toţi, eu fac istorie”, spunea liberalul la România TV, în urmă cu câteva zile.

Chiar dacă se fălea cu statutul dublu de deputat român şi europarlamentar, Becali a rămas de fapt doar deputat imediat ce a depus jurământul ca membru al Parlamentului României. Calitatea de europarlamentar este incompatibilă cu cea de ales într-unul din Legislativele Uniunii Europene sau de membru al unui guvern. Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să informeze PE asupra faptului că Becali nu mai este membru al acestui for.

Locul lui Becali din Parlamentul European va reveni următorului plasat pe lista de candidaţi a PRM la alegerile europarlamentare din 2009. Este vorba de graficianul Eugen Mihăescu, fost diplomat şi fost senator. Există o problemă şi în cazul acestuia. „Domnia sa nu mai este membru al PRM şi am aflat că are şi unele probleme de sănătate”, a declarat la România TV, secretrul general al PRM, Gheorghe Funar. Pe lista PRM din 2009, după Mihăescu este Angela-Mihaela Bălan.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Leave a comment

Your email address will not be published.

*