Vplay – Aranjament sau accident?

Ce se intampla cu VPLAY?

Vplay, probleme sau conspiratie?

Vplay, probleme sau conspiratie?

Dupa scandalul Vplay / MediaPRO, observam cum din ce in ce mai multe episoade si seriale merg foarte greu sau chiar deloc. Nu mai luam in calcul faptul ca RDS restrictioneaza uneori accesul la acest site pe anumite linkuri etc…

Care este motivul pentru care acest lucru se intampla?
Noi, consumatorii, inca nu am primit o informare in acest sens si ne punem intrebarea… Vplay a batut palma cu trustul PRO, pentru a reduce atentia oamenilor de la scandalul „siturilor cu filme piratate”?
Vplay era pe locul 10 pe topurile internationale de rating acum cateva luni, dar de ceva timp pozitia este in continua scadere.

Care este motivul scaderii?
Dupa cum observati, cam 20-30% din linkurile de Vplay nu se incarca deloc sau sunt scoase pur si simplu din grila.
Care ar fi motivul pentru care Vplay ar face asta?
Servere slabe?!?! – Celelalte linkuri functioneaza perfect!
Calitate slaba a continutului?!? – Nu!
Vizitatorii nu aduc venituri?!? – Ba aduc!

Conflictul Vplay cu RDS
După anunţul de pe homepage-ul vplay.ro, clienţii au sunat cel mai probabil şi în call-center dar au început să posteze mesaje şi pe pagina de Facebook a RCS&RDS, ameninţând că se mută la alţi furnizori precum Romtelecom sau UPC dacă accesul la site nu va fi „deblocat”. În replică, RCS&RDS a precizat pe pagina sa de Facebook că dificultăţile de accesare a vplay.ro nu ar fi generate de intenţia companiei de a bloca accesul la un site cu conţinut ilegal pentru care nu se plătesc drepturi de difuzare ci de probleme pe care le-ar avea site-ul cu accesul la „Internetul global”, notează Ziarul Financiar.

Citeşte mai mult despre conflictul dintre vplay.ro şi RCS&RDS în Ziarul Financiar.

Care este motivul real pentru care Vplay are probleme de functionare? (Ne intrebam in continuare..)

„Stimati abonati la Digi Net, RCS & RDS vă informează că nu a restricţionat accesul la site-ul www.vplay.ro, acesta este accesibil prin internet ca orice alt site de pe internet. Utilizatorii noştri pot descărca informaţie în mod liber de pe … orice site din Internetul global. RCS & RDS are deschise conexiuni la Internetul global suficient de mari pentru a prelua traficul utilizatorilor săi. Utilizatorii pot testa funcţionalitatea internetului, descărcând informaţie de pe alte site-uri cu conţinut video şi foto. În cazul semnalat de dvs., ar putea fi vorba de o problemă la accesul acestui site în Internetul global”.

Clienţii RCS&RDS au postat însă comentarii negative la anunţul companiei pe Facebook, acuzând compania de „cenzură” şi ameninţând firma cu reclamaţii la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor chiar dacă în discuţie este accesul la un site cu conţinut ilegal, pentru care proprietarii site-ului nu plătesc drepturi de difuzare.

Datele Alexa.com privind traficul de pe site-ul Vplay.ro arată o scădere a numărului de pagini vizualizate pe Vplay.ro: de 6% în ultima săptămână şi de 13,6% în ultima lună. În ce priveşte procentul din utilizatorii de net la nivel global care au accesat vplay.ro acesta a scăzut cu 0,6% în ultima săptămână şi a crescut cu 2% în ultima lună.

Totuşi, nu este clar cât de exacte sunt datele Alexa.com privind traficul de pe aceste site-uri. Topul Alexa este bazat pe date colectate de la utilizatorii care îşi instalează pe computer o aplicaţie a companiei, precum şi din alte surse neprecizate. Clasamentul este bazat pe media valorilor privind afişările şi numărul de clienţi unici pe o perioadă de trei luni, care nu sunt publicate de site.

Având conţinut oferit ilegal şi proprietari necunoscuţi, vplay.ro nu este înscris în sisteme de monitorizare a audienţei online precum SATI.

Luând în calcul datele SATI şi faptul că, potrivit Alexa.com, vplay.ro este în top înaintea celui mai vizitat site inclus în sistemul SATI, se poate estima că site-ul de conţinut video ilegal are putea avea peste trei sute de mii de clienţi unici pe zi.

S-au facut si o multime de petitii online in spijinul problemelor Vplay. Una dintre acestea este pe acest link http://www.petitieonline.com/forum/35155

In speranta ca vom recapata accesul de anul trecut la Vplay noi, Comunitatea Punctultau, sustinem in continuare liberul acces la informatie si dreptul la opinie.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*