Ion Iliescu a ajuns la crematoriu

Fostul preşedinte Ion Iliescu i-a adus un ultim omagiu, la crematoriu lui Sergiu Nicolaescu, la Cercul Militar Naţional, precizând că acesta a fost „principalul creator din cinematografia română”, dar şi „un om legat profund de fibra poporului român”.

Circ la crematoriu: revolta figuranţilor, în „ultimul film“ al lui Sergiu Nicolaescu

La ora 12.00 era programată incinerarea trupului lui Sergiu Nicolaescu, dar oamenii au venit la crematoriu de la ora 11.00, pentru a se poziţiona strategic şi pentru a vedea cât mai bine ce se întâmplă.

Ion Iliescu a ajuns la crematoriu

Ion Iliescu a ajuns la crematoriu

Dorinţele lor erau arzătoare: voiau, în primul rând, s-o huiduiască pe soţia lui Sergiu Nicolaescu, transformată de curioşi într-un fel de personaj negativ, pentru că fusese de acord să respecte ultima dorinţă a regizorului, aceea de a fi incinerat: „Îl ard ca pe un câine“, striga un bătrânel bonom. „Da de ce n-au deschis şi ei capacul, să rămână deschis…“ îşi exprima frustrarea un alt bărbat. „Ar fi trebuit să se ducă lumea să pună o lumânare, la Bellu, chiar dacă era prăpăd“, spunea o pensionară.

Un domn informat explica unui pâlc de curioşi cum se face incinerarea, câte grade are cuptorul, pe unde iese „fumul ăla pâclos“ şi cum e pusă cenuşa într-o urnă metalică.

După zeci de minute de aşteptare, oamenii au fost luaţi prin surprindere de focurile de armă trase în aer de garda de onoare. Acela a fost indiciul că sicriul nu a fost adus prin faţă, pe unde îl aştepta toată lumea, ci pe la altă intrare, unde accesul presei şi al cetăţenilor era restricţionat.

Ion Iliescu a ajuns la crematoriu
Ion Iliescu a ajuns la crematoriu, pentru a-l omagia pe Sergiu Nicolaescu

1 Comment on Ion Iliescu a ajuns la crematoriu

  1. Ba… cum sa ziceti ba ca Iliescu a ajuns la crematoriu =))))))) tacanitilor….
    Foarte tare poanta cu Iliescu, care a ajuns la crematoriu =))))))

Leave a comment

Your email address will not be published.

*