Optimizare site

Introducere
Haideti de discutam despre optimizarea unui site (sau in engleza SEO)
Optimizarea unui site este din ce in ce mai dificila, datorita dezvoltarii continue de algoritmuri din motoarele de cautare. Google modifica in fiecare an algoritmul de cautare de peste 200 de ori. Mai multe detalii despre parametrii de cautare google aici

Optimizarea SEO

Optimizarea SEO


Optimizarea pentru motoarele de cautare (in engleza SEO), se face treptat, dar niciodata nu putem spune ca avem o optimizare perfecta, armonioasa a continutului, care sa atraga trafic de calitate. S-a demonstrat ca din 20 de site-uri doar unul este de succes. Din 100 de site-uri doar unul este optimizat. (Ganditi-va cate oportunitati apar. Optimizarea este solutia perfecta pentru a ajunge pe primul loc!)

Comparatia de optimizare
Uneori la o optimizare site perfecta, putem sa avem site-ul pozitionat in coada primei pagini, fata de site-uri care aparent nu au niciun fel de optimizare SEO. Acest lucru se intampla deoarece algoritmul google este foarte avansat, iar optimizarea nu este decat o publicitate a site-ului. Google decide daca „musca momeala”. Cu alte cuvinte, atunci cand optimizati site-ul dumneavoastra, va prezentati un produs care poate fi atragator sau nu, in functie de modul cum judeca motoarele de cautare parametrii diferentiali.

Puteti citi mai multe despre cum sa faceti o optimizare site pentru primul loc pe google aici.

Parametrii google
Dupa cum am mai mentionat si in alte articole de optimizare site-uri din punctultau.ro, Google nu tine cont intotdeauna de parametrii clasici in modul in care ne asteptam noi. Este foarte riscant sa facem optimizari 100%, deoarece am putea primi flag-uri de la Google, iar site-ul sa fie banat datorita optimizarilor excesive.

Cea mai buna solutie de optimizare a unui site (SEO) este facuta atunci cand pagina pe care vreti sa o promovati este cat mai concentrata pe detalii, cat mai concreta si are continut relevant pentru vizitatori. Google masoara aceste detalii prin rata de parasire a site-ului dupa prima pagina (bounce rate), rata de navigabilitate, durata de vizitare a site-ului etc..

Daca doriti sa faceti o optimizare SEO perfecta, trebuie sa cunoasteti cum functioneaza Google, iar aceste notiuni necesita foarte mult timp pentru a putea fi dobandite. In primul rand: exista navigabilitatea site-ului, apoi sunt foarte importante si backlink-urile (adica optimizarea site-ului pentru linkuri de pe alte site-uri). Cu cat aveti mai multe backlink-uri, cu atat motoarele de cautare considera ca dumneavoastra detineti continut relevant care merita promovat.

Primul loc pe google

Firmele de SEO
Cum aleg o firma de optimizare site?
Atunci cand apelati la o firma de optimizare site, trebuie sa tineti cont de o multime de factori. Cel mai mult conteaza experienta personalului care se va ocupa de promovare. Experienta pe care un asa-zis expert SEO este data de vechimea in munca, portofoliu actual, portofoliul istoric, dar si de optimizarea propriului site SEO, nu?
Este evident ca o firma care face SEO, trebuie sa aibe propriul site optimizat SEO, altfel nu o putem considera credibila.
Va recomandam sa testati pachete mici de inceput, pentru a vedea rezultatele, apoi sa achizitionati pachete de optimizare SEO mai mari, care evident vor multiplica investitia si rezultatele.

Bugetul alocat pentru SEO
Niciodata sa nu investiti sume mari instant in SEO. Trebuie sa incercati marea cu degetul si sa nu aruncati cu banii pe servicii de optimizare neprobate.

In cat timp apar rezultate de pe urma optimizarii?
In functie de platforma folosita (WordPress, Joomla, static etc..), rezultatele apar mai devreme sau mai tarziu.
De exemplu Google indexeaza in aproximativ 24 de ore continutul de pe WordPress, dar poate indexa in 30 de zile continutul de pe un site static.
Rezultatele optimizarii ar trebui sa apara cam dupa 15 zile de la momentul in care paginile apar in motorul de cautare (deoare exista o perioada in care motoarele de cautare studiaza acele pagini)

De ce indexarea este diferita?
Indexarea este diferita de la un CMS la altul, deoarece nu toate CMS-urile trimit date automat catre motoarele de cautare sub forma de Ping-uri.

Pot sa imi optimizez singur site-ul?
Sigur ca DA!
Oricine isi poate optimiza site-ul singur daca urmeaza anumite tutoriale profesionale agreate oficial de Google. Optimizarea nu trebuie realizata neaparat de persoane care sunt acreditate SEO. Teoretic toate site-urile sunt optimizate SEO, dar nu toate sunt optimizate perfect.

Va uram succes si sa va dezvoltati site-ul cat mai bine!
Optimizare placuta!

1 Comment on Optimizare site

  1. Optimizare site SEO? // 2013/02/13 at 12:02 pm // Răspunde

    Optimizare SEO se traduce cu „optimizare a optimizarii pentru motoarele de cautare”, deci e pleonasm… :)))
    Nu se poate spune „optimizare seo”.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*