Sorin Roşca Stănescu – declaraţie „periculoasa” impotriva firmelor „serviciilor”

Am un respect deplin pentru Sorin Roşca Stănescu, care din când în când dă câte o lovitură politică. Dupa dezvăluirile pe care le-a avut in celebrul caz jurnalistic al fratelui preşedintelui României, Traian Basescu, Sorin Roşca Stănescu pare că acum vrea să se pună cu „firmele securiştilor”, care după părerea acestuia creează concurenţă neloială.
Acum… mă întreb… de-abia acum şi-a dat seama de asta? (e bine şi acum, bineînţeles)-

Cred că dacă ar exista cel puţin 30 ca Sorin Roşca Stănescu, România ar fi puţin mai transparentă. Din păcate sunt foarte puţini oameni politici care au curajul să infrunte un sistem care i-ar putea denigra total.

Sorin Roşca Stănescu

Sorin Roşca Stănescu

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES, senatorul PNL a susţinut că, în plan economic, acţiunea acestor societăţi comerciale, deţinute de ofiţeri ori colaboratori ai serviciilor secrete, creează o concurenţă neloială.

‘Beneficiind, pe căi specifice, de informaţii privilegiate din piaţa internă sau externă, respectivele societăţi comerciale dobândesc un ascendent asupra altor societăţi având acelaşi profil de activitate şi reuşesc să câştige pe piaţă în competiţia cu acestea. Dincolo de modul în care este afectată libera concurenţă, de prejudiciile directe şi indirecte aduse unor societăţi comerciale care încearcă să supravieţuiască, existenţa acestei practici aduce serviciilor secrete venituri şi beneficii materiale care nu sunt prevăzute în bugetul de stat, alimentând astfel o dezordine în plan financiar. Dar serviciile secrete, din informaţiile pe care le deţin, au nu numai societăţi comerciale pe care le dirijează prin intermediul ofiţerilor acoperiţi ori a colaboratorilor respectivelor instituţii, ci şi ONG-uri, multe dintre acestea fiind fundaţii. Şi activitatea acestora are rolul de a vicia, în diverse forme, societatea românească. Şi de a deturna rolul fundaţiilor şi ONG-urilor de la adevărata lor menire’, afirmă Roşca Stănescu într-o declaraţie politică.

Liberalul a mai precizat că i se pare alarmant faptul că de multe ori, ‘pentru a-şi camufla adevărata identitate sau pentru a se sustrage obligaţiilor fiscale faţă de statul român, societăţile comerciale acoperite sunt înscrise sub forma unor societăţi offshore, în diferite paradisuri fiscale’.

‘Dacă prin activitatea specifică se apreciază că SIE sau serviciul secret al MApN au nevoie sa deţină societăţi comerciale cu sediul în străinatate, atunci cele două instituţii pot fi exceptate de la regulă, cu condiţia de a nu desfăşura niciun fel de activitate economică, comercială, financiară sau de altă natură pe teritoriul României. Odată cu apariţia noului act normativ, societăţile comerciale sub acoperire, cu activele şi pasivele acestora, ar trebui să treacă în inventarul şi subordinea RAPPS’, mai susţine acesta

Mai multe din sursele citate mai sus:

Agerpress

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*