Un site pentru suflet, Jurnal Spiritual

De cateva săptămâni urmăresc un site care publică periodic articole calde, ca pentru sufletele noastre. Rar o să gasiţi chiar si pe unele site-uri de profil gen „Creştin Ortodox” sau „Doxologia” articole care să vă facă să le citiţi până la capăt. Acest site se numeşte „Jurnal Spiritual” (link aici) şi conţine informaţii moderne care cu siguranţă sunt o pârghie spre a aduce şi tinerii la Biserică, dar şi pentru a păstra tradiţiile ortodoxiei. Vi-l recomand cu căldura!

Am fost atras de acest site, datorită faptului că Părintele Petru Munteanu de la Parohia Săvinesti (Neamţ), a publicat câteva articole, care pur şi simplu mi-au intrat în suflet.
jurnal spiritual
Într-un articol scris pentru „Jurnal Spiritual”, Sfinţia Sa, Părintele Petru Munteanu scrie foarte frumos şi într-un limbaj uşor digerabil de către enoriaşi următoarele:

Într-o societate bazată pe consumerism, viaţa creştină devine ciudată şi de neînţeles. Totul este paradoxal în ea, totul are o ordine inversă. Această constatare ne copleşeşte şi se transformă într-o bucurie subtilă, pentru că ne descoperă o cale a credinţei şi un Prieten călător cu noi.

Acum, aş putea spune că subtilitatea detaliilor este foarte puternică, părintele folosind ideea de constatare a răului, adica „eu sunt conştient că sunt încolţit, dar totuşi, reuşesc să trăiesc Bucuriile în sensul evanghelic”.

Apoi tot părintele Munteanu spune:

Pe cărările vieţii întâlnim multe chipuri pe care atârnă, ca nişte perdele groase, văluri de indiferenţă.

Cine nu a trăit aceste cuvinte? În zilele noastre indiferenţa este înţeleasă ca o virtute, iar acest lucru face ca drumul nostru prin viaţă să se încovoaie, deoarece ori devenim indiferenţi spre a caştiga ceva, ori dăm de indiferenţă.

Mai spune Părintele Munteanu:

Când omul deschide acest mandat al credinţei transmis din generaţii în generaţii şi îi parcurge mesajul, credinţa lui devine o atitudine. O bucurie ca o energie vitală se naşte şi tot spaţiul vibrează la mesajul emoţiilor sale. Atitudinea exprimă o experienţă personală, un crez, nu impus, ci trăit, ce devine certitudine pentru mine. Cuvântul “amin” din ebraică, chiar aceasta înseamnă, “cu adevărat”, adică răspunzi după o rugăciune colectivă sau personală cu mărturisirea experienţei tale. Şi intrând în această atitudine, credinţa se probează prin faptele credinţei. Faptele credinţei fiind mărturisirea iubirii faţă de Hristos. Desigur, acestea nu toţi vor putea să le înţeleagă. Această mărturisire devine cuvânt-rugăciune înainte de Sf. Împărtăşanie: “Cred Doamne şi mărturisesc…”. Şi cuminecarea devine mai apoi comunicare în Hristos cu cel de lângă tine.

Vă invit să citiţi tot articolul părintelui Munteanu, Fides, Spes et Caritas

În orice caz, veţi găsi foarte multe articole pe acest site, care vă vor întări în trecerea prin lume şi vă vor uşura lupta care duce spre mântuire.

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*