Antena3 – Atac la adresa bisericii?

pinochioAntena3 a postat un articol pe site-ul propriu, în care este prezentat un ipodiacon în straie bisericeşti care îşi face o poză stilul „emo” (poză proprie, în oglindă), în altar. Mai multe detalii pe Antena3.

Titlul acestui articol de pe Antena3 „”Dumnezeu vede tot!” Ce făcea acest PREOT în altar, înainte să ţină slujba în faţa credincioşilor”, este unul fals şi denigrează imaginea bisericii ortodoxe. Sincer, modul în care este prezentată ştirea mi se pare de rea-voinţă şi este un atac gratuit la adresa bisericii.

În primul rând goana dupa rating duce la acest tip de false-ştiri, genul celei în care este scrisoarea ziaristului Marin Neacşu de la ziarul „Ziua Veche”, denumită “Scrisoare deschisă poporului român – Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria”, ajunge să îi fie atribuită părintelui Iustin de la Mănăstirea Petru Vodă. (aici mai multe detalii).

Deşi este evident că acel copil este un ipodiacon, se pare că ar fi mai interesant dacă acest copil ar fi chiar preot, nu?!?!!

Textul original al articolului:

Nimeni să nu se mai lege de slujitorii Domnului şi să creadă despre ei că sunt nişte personaje învechite, prinse în tradiţii şi paralele cu tehnologia.

Acest preot dovedeşte exact contrariul… Sau este excepţia care confirmă regula? Cert este că părintele a vrut să îşi updateze cât mai repede, profilul de Facebook, aşa că s-a fotografiat chiar înainte de a veni în faţa enoriaşilor cu predica din Sfintele Scripturi.

Un comentariu al unui credincios a fost însă de-a dreptul savuros: „Dumnezeu vede tot. Deci te vede şi pe tine, părinte!”

Cel mai grav este faptul că există foarte multă lume care preia ştirile de pe marile canale de informare ca fiind reale. Aceste minciuni devin virale şi lumea începe să îşi facă impresii greşite, în cazul nostru despre preoţi.

ipodiacon antena3

C. Rusu comenta pe Antena3

Nu este preot si nici diacon… este un copil. Trebuia doar sa va uitati la vesminte si v-ati fi dat seama ca este un stihar pentru copiii care canta sau care ajuta preotul la altar. Dar lipsa de cultura generala, ura fata de Biserica si lacomia dupa rating va face sa fiti foarte penibili. Am crezut ca cei de la Antena 3 sunt jurnalisti seriosi… dar m-am inselat. RUSINE !!!

I. Dranga comenta pe Antena3

nu e preot ci e un copil care ajuta parintele in altar la sfintele slujbe..:d…asa ca nu mai scrieti minciuni despre fetele Sf Biserici..nu mai bine vorbeam intr -un articol despre Parintele Cleopa….????

Alexandru comenta pe pagina articolui:

Stimate ” ziarist ” sunteti o rusine pentru echipa Antena 3 ! Sunteti ori rauvoitor ori dezinformat , ori amandoua ceea ce este extrem de grav avand in vedere impactul asupra publicului dedicat si care nu face altceva decat sa se intrebe ce naiba cautati in aceasta echipa ! Am sesizat conducerea postului dumneavoastra asupra porcariilor pe care constant le postati si sper ca acesta situatie care nu aduce decat deservicii postului sa isi gaseasca intr-un fel sau altul o rezolvare ! Pana atunci va rog sa va abtineti de la orice postare de asemenea fel !

B. Laurentiu deasemenea comenta pe pagina

sincer imi pare rau pentru antena 3 si pentruy jurnalistii care au redactat acest articol….cel din fotografie nici macar nu este preot sau diacon, lucru dovedit de vestmintele pe care le poarta. Cel mai probabil, baiatul din fotografie este un elev teolog nici macar student care poarta vestminte de diaconas ajutand la Sfantul Altar. Va rog doar sa va puneti intai in pielea acestui baiat care poate fie din entuziasm fie din nestiinta si-a facut o fotografie in biserica. Nu stie nimeni daca este facuta inainte de slujba sau dupa sau daca era conectat pe facebook…toate acestea sunt doar aberatii nascocite de mintea bolnava a unor jurnalisti. Imi pare sincer rau ca ajungeti la asa dinscutii profunde despre Ortodoxie, despre Uniunea Europeana ……. doar din cauza unui sau unor jurnalisti incompetenti care scriu orice pentru a face valva si dezbinare intre oameni pentru ca din asa ceva isi castiga existenta..si sincer asta dovedeste denaturarea oamenilor si nu un baiat care isi face o poza in biserica.

Paul comenta:

este copil de altar ALTARBOY!)))………aspirant teolog……ŞTIRE DE 2,2 LEI..!…NU SE DAU DETALII…..NUME ..LOCAŢIE…ETC…DATĂ……..E FĂCUTĂ PE GENUNCHI.! si antena 3 ….e o firmă privată care îşi caută interesul personal…..şi mai apoi….restul!

Deşi comentariile pe pagina oficiala a articolului de pe Antena3 erau în contrast cu ideea articolului, se pare că Antena3 a lăsat în continuare minciuna postată.

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

3 Comments on Antena3 – Atac la adresa bisericii?

 1. Foarte urat din partea celui care a scris articolul. Este clar ca nu e preot cel din poza si ca trebuiau sa specifice ca e ipodiacon, dar probabil ca ii intereseaza mai mult radingul de pe blog.
  Fara cuvinte!
  Ar trebui ca CNA sa sanctioneze cumva aceste articole false care dezinformeaza.
  Din pacate internetul este plin de rahaturi de astea de articole care nu au niciun folos de invatatura pentru imeni. Lumea se tampeste si tace fara sa riposteze in nici un fel.
  Poate intr-o buna zi o sa avem si noi o presa mai curata si care sa dea informatiile corect si sa nu le manipuleze in halul asta.
  Antena 3 m-a uimit in acest caz.
  Chiar credeam ca sunt mai seriosi.

 2. Inca ceva.
  Biserica nu cred ca este de acord cu fotografierea in Sfantul Altar si ar trebui si acest baiat sanctionat cumva, pentru ca a gresit si nu este corect sa ne fuga atentia de la problema principala: anume ca nu avea voie sa faca poze in altar.

 3. nici nu e in Altar, e in biserica….. si apropo? de cand nu e voie sa faci poze in altar? poi nu e sri, nici unitate militara, …. e voie sa faci poze oriunde in biserica, chiar in altar, si exista chiar si filmari… ar vorba aia: un copil e un inger…. si cei care nu is la moda lumiii ci chiar doresc sa fie ingerasi, sunt repede calcati in picioare de slujitoriii iadului…. rusine reporterilor…. eu de as fi tata acestui baiat leas cere daune materiale si morala sa nu le poata plati in o mie de ani de rating….

Leave a comment

Your email address will not be published.

*