Iliescu sau Morsi? Istoria se repetă!

01_IonIliescuAveam doar 2 ani la lovitura de stat din 1989, dar am studiat toate detaliile evenimentului. Cred ca egiptenii suferă de aceeaşi problemă în acest moment. Au un preşedinte care se ţine cu dinţii de scaun, care are suport extern şi care pur şi simplu duce o politică anti-naţională.
Cum oare, un popor cu o istorie de 7000 de ani să sufere de pe seama unui singur om? Ei, şi noi am putut!
Ei bine, acelaşi sentiment îl am şi în cazul României pentru revoluţia furată din 1989. Iliescu nu trebuia să conducă România deoarece nu a făcut nimic bun, chiar mai mult, a făcut rău.
Pe timpul guvernărilor lui Iliescu s-a furat practic TOTUL.
Dacă vroiai să faci o afacere, dadeai faliment!
Dacă descopereai tratamentul la cancer pe timpul guvernarilor lui Iliescu, sigur dădeai faliment!
Sistemul era atât de corupt încât nici lumina nu putea să treacă dintr-o parte în alta. Orice iniţiativă democratică era înăbuşită de politicile la nivel naţional conduse de Ion Iliescu.

Acum, revenind la Morsi, care se pare că va duce Egiptul în război civil, putem spune că duce la extreme ceea ce se cheamă „legitimitatea celui ales”. Acesta nu vrea sub nicio formă să îşi lase liber fotoliul de preşedinte al Egiptului, chiar dacă mai mult de jumătate de ţară este împotriva lui. În aceste momente nu se mai ştie exact cine e cu americanii şi cine e cu ruşii.

Morsi instigă pe cei care sunt de partea lui să lupte împotriva celor care nu se supun. Acest lucru tensionează şi mai mult lucrurile, după părerea mea fiind chiar o mişcare împotriva poporului. Acelaşi lucru a făcut si neo-comunistul Iliescu, care a adus minerii la Bucureşti să creeze panică, după ce a văzut că armata nu îi mai furniza suport. Cred ca serviciile secrete din egipt ar trebui să studieze îndeaproape ceea ce s-a întamplat în România, deoarece există asemănari foarte mari între falsele revoluţii din România conduse de Iliescu şi ceea ce pune la cale Morsi.
Doar Dumnezeu ne-a salvat de la războiul civil, care cine ştie ce repercursiuni ar mai fi avut. Poate veneau ruşii peste noi „să ne salveze”!


Egiptul, scena unei conspiraţii internaţionale?
Părerea mea este că Egiptul este finanţat din două sau mai multe părţi spre razboi civil. Pe o parte sunt americanii, care se pare că îl susţin pe Morsi, într-un mod foarte discret. Pe cealaltă parte, ruşii nu vor să piardă un aliat foarte puternic, cu o cultura foarte veche, situat într-o zonă strategică. Desigur, nici americanii şi nici ruşii nu sunt acolo pentru acte de voluntariat…

Google vs revoluţia egipteană?
Încă o chestie mi s-a părut foarte ciudată. Google şi Youtube dau senzaţia că ar sabota adevărata revoluţie din egipt. Cautările, atât pe google cât şi pe Youtube, se pare că returnează rezultate neconcludente, din surse fără credibilitate. Este deocamdată doar o suspiciune.

Ion Iliescu vs Morsi

Acum, unii o să spună: „a înnebunit ăsta, se ia de Iliescu”. Răspunsul meu pentru aceste persoane este că Iliescu a dovedit că nu poate să facă ceva bun pentru România. A stat şi s-a uitat cum ţara se prăbuşeşte. Pe vremea lui Ion Iliescu majoritatea activităţilor economice care se desfăşurau cu succes înainte de revoluţie, au dat faliment şi au fost vândute la fier vechi.
La Săvineşti, locul meu natal, exista o industrie foarte dezvoltată. Practic, tot Piatra Neamţ-ul şi împrejurimilie lucrau la Săvineşti. Troleibuze pline ochi cu muncitori veneau în fiecare zi, iar lumea muncea în câte trei ture. Acum bate vântul!
Asta a făcut Iliescu!
Iar săvineştenii l-au votat, pentru că a venit cu autocarele cu pixuri, găleţi, calendare cu poza lui Ion Iliescu făcând reclama la Colgate. În timpul campaniilor electorale erau organizate mici petreceri în care era adusă muzică de campanie şi unde săracii, noi majoritatea, votam în nestire pe Iliescu în schimbul unui pahar de vin. (bine, eu eram mic, dar aş fi votat şi eu că na… ).

Istoria se repetă
Deşi avem în istorie foarte multe exemple care sunt regizate în oglindă în prezent, se pare ca nimeni nu învaţă nimic. Mao Tze Dun a ucis milioane de chinezi pe timp de pace. La fel şi Stalin, Hitler, chiar şi Ceauşescu! Din toate astea, se pare că umanitatea a învăţat doar să îndure în continuare…
Ceea ce se întamplă acum în Egipt este copia fidelă a evenimentelor care s-au petrecut pe timpul guvernelor emergente ale lui Iliescu.

Un citat pentru acest articol:
Edmund Burke:

“Răul poate triumfa cand oamenii buni nu fac nimic”

PS: Acest articol este părerea mea personală!
Dacă v-a făcut plăcere să îl citiţi, puteţi să trimiteţi linkul mai departe.
Copierea textului este destul de dificilă din motive de securitate pe internet.

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*