Despre Pungesti… Ce crede un blogger

Mă interesează subiectul Pungești, dar încerc să nu iau de bune toate informațiile care vin pe steam. M-aș rezuma la cele care există cutumă și dovezi.
Aș urmări subpunctele de mai jos, referitor la Pungești
(aștept și comentariile dumneavoastră mai jos )

Jandarmii sub acoperire la Pungești?
Cineva a declarat pe Facebook că au existat jandarmi sub acoperire, inflitrați în rândul protestatarilor de la Pungești, cu scopul de a induce panică și a da motive autoritatilor să actioneze violent spre a îndeparta protestatarii de la locul de protest.
Din motive evidente nu pot să dezvălui numele autorului postării, dar dacă va fi cazul, cu permisiunea acestuia, îi voi face public și numele. Postarea este aceasta, originală și nemodificată

Update ! Stare de urgenta. ,,agentii ,, nostrii infiltrati in randul ,,conducerii,, confirma scenariul pus la punct de ,,colonelul,, Smantana.
Acesta a folosit agenti sub acoperire pe care i-a infiltrat in randul protestatarilor cu scopul de a creea o mare cacealma. Agentii au rupt dimineata gardurile Chevronului pentru a motiva intrarea in forta a jandarmilor.
Tot agentii au plasat petarde si cocktailul Molotov gasit on cortul rezistentei.
Pentru ca stiam de acesta actiune, tehnologia ne-a permis din nou sa facem inregistrari de exceptie.
Important de stiut ca daca tabara de rezistenta ar fi vrut sa foloseasca cocktailuri, acestea s-ar fi gasit in numar mult mai mare si arzand bineinteles.
Urmeaza marea calcealma a presei.
In acest moment echipajele jandarmeriei escorteaza compania privata Chevron la scoaterea utilajelor din zona de exploatare.
Un numar mare de masini de Mures, cat si una de Brasov.
La marginea satului Silistea , protestatarii ramasi pe baricade si fugariti, impreuna cu satenii, participa la o slujba de mare intarire spirituala.
Odata cu lasarea noptii, jandarmeria pregateste alta serie de interventii.
Oamenii sunt prigonitii si figariti prin paduri. Campurile cu grau au fost vandalizate de catre jandarmi. Asteptam intariri din tara. Romani dragi ne plange sufletul in noi.
Nu fiti lasi!

Părerea localnicilor din Pungești
Consiliul local Pungești nu a fost de acord cu exploatarea gazelor de șist la ei în comună. Într-un filmuleț de pe Youtube, un consilier local a declarat că o parte din consilierii locali, au fost amenințați cu dosare penale de ”subminare a economiei naționale”. Nu vreau sa mă cheme ca martor la vreun proces cineva, dar cred că protestatarii de la Pungești chiar asta fac… ”subminează economia națională”, de aceea cred că legea ar trebui schimbată și organele statului ar trebui să organizeze cadru de protest și nu să amenințe cetațeanul liber cu legea penală.

Impactul exploatării Pungești asupra mediului
nu gazelor de sistAm citit de curând un articol în care se spune că merele românești sunt de o mai bună calitate din punct de vedere nutritiv etc.. Trag concluzia că ar trebui să avem și cel mai fertil sol din Uniunea Europeană, deoarece țăranul român a îngrășat dintotdeauna pământul cu îngrășământ natural. Nu știu exact care ar fi efectele asupra mediului în cazul României, dar pe Youtube sunt o mulțime de prezentări care au dovedit că exploatarea gazelor de șist este foarte nocivă asupra mediului. Cred că exploatarea gazelor de șist la Pungești ar avea efecte devastatoare asupra deltei Dunării, una dintre cele mai diversificate rezervații naturale a lumii.

Concluzie și speranța mea…
La Pungeşti lumea a conservat satul românesc cu sfinţenie. Tot ce își doresc țăranii de la Pungești este să traiasca în continuare așa cum au trăit și până acum: sănătoși și cu credință în Dumnezeu.
Aș propune, ca în cazul exploatărilor resurselor naturale ale României, să se organizeze referendum cu cel putin 50% cvorum și rata de vot pozitiv să fie 90%, deoarece efectele asupra mediului sunt ireversibile, iar costurile de refacere a mediului sunt cu mult mai mari decât beneficiile.

Majoritatea statelor civilizate ale lumii au avut revoluţii care au zguduit din temelie oligarhia si dictatura; fie ca a fost comunistă, fascistă sau militară. Dacă ne uităm peste aceste revoluţii, o să observăm că a existat întotdeauna o scânteie, care a facut ca toată pulberea din oameni să explodeze şi să şteargă ca o bombă atomică cea mai mică amprentă a acelor regimuri. Cu fiecare nedreptate, cu fiecare minciună, cu fiecare pâine în minus, noi avem de făcut o alegere; ori ne facem pulbere ori ne facem scânteie.

Aştept scânteia…

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

1 Comment on Despre Pungesti… Ce crede un blogger

Leave a comment

Your email address will not be published.

*