Cenaclu pentru tineri…

Astăzi a avut loc prima ediţie a cenaclului pentru tineri intitulat „Poezia Mântuirii”, organizat de poetul ortodox Marius Iordăchioaia. Întâlnirea a avut loc la Protopopiatul Piatra Neamţ de pe strada Petru Rareş. Deşi anunţul fusese publicat cu două zile înainte, totuşi au venit aproximativ 30 de tineri.

Oameni si demoni Cenaclu pentru tineri

Oameni si demoni Cenaclu pentru tineri

A fost foarte frumos şi pentru mine a fost şi cu folos (dar sper să nu fiu în înşelare). Eu personal, nu am mai participat niciodată la aşa ceva… am crezut că va fi un soi de conferinţă de presă în care domnul Iordăchioaia ne va predica despre Hristos, fără niciun fel de interactivitate.

La un moment dat domnul Marius Iordăchioaia a dorit să înceapă într-un fel cenaclul şi m-a întrebat „Tu spre exemplu de ce ai venit aici?”. La această întrebare răspunsul meu a fost „ĂĂĂĂĂĂ”, iar mai apoi am completat cu „O sa îmi dau seama pe parcurs…”. Mai apoi i-am scris o întrebare, iar el mi-a „mai mult decât răspuns la întrebare”. Nu o să vă spun nici care era întrebarea nici care a fost răspunsul, sincer parcă nici nu mai contează…

Nimeni nu a filmat la acest cenaclu, nici înregistrat sunetul din încăpere. Cred că e bine şi aşa. Putea să fie un cenaclu în care s-ar fi discutat despre foarte multe, dar să nu rămânem cu nimic în suflet. După cum spunea părintele Arsenie Papacioc „tipic tipic şi la inimă nimic”. Aş vrea să ma duc cât mai des la şi la următoarele cenacluri şi sper ca taina care a făcut totul posibil să nu dispară niciodată!

Cred că domnul Iordăchioaia doreşte să Il aducă pe Hristos în viaţa noastră învăţându-ne despre practica creştină, despre sacrificiul pentru aproapele, despre milostenia creştinului, lucruri care fac parte din ortodoxia pură, aceea a marturisirii Lui Hristos prin însăşi viaţa noastră!

PS: Anunţuri referitoare la viitoarele ediţii puteţi găsi pe blogul personal al domnului Marius Iordăchioaia, Oameni şi demoni
Pentru cei care deja am fost prezenţi la cenaclu, am facut un formular în care putem decide data viitoarelor întâlniri. Linkul este aici.

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

1 Comment on Cenaclu pentru tineri…

  1. Am auzit si eu de intalnirea domnului Iordachioaia cu tinerii, dar din pacate nu am putut sa ajung. Cand se mai tine? A venit multa lume? Ce s-a discutat?

Leave a comment

Your email address will not be published.

*