Caz social – Orice ajutor e binevenit

UPDATE IMPORTANT de luat in considerare

Cine sunt cu adevarat Constantin si Jeni.
Fratilor, imi cer iertare pentru ca v-am implicat in situatia asta complicata, grabindu-ma sa dau mai departe mesajul, gandind ca este o urgenta!
Sper ca v-ati lamurit in legatura cu cei doi tineri. Este cu adevarat o situatie grea, dar nu cred ca asa se rezolva cum am incercat. Va rog sa nu mai dati mai departe apelul de ajutor pentru cei doi tineri, dar VA ROG SA FACETI CUNOSCUT mesajul Parintelui Georgian tuturor acelora care au primit apelul de ajutor.
Avem ceva de invatat si din asta.
Multumesc de intelegere!
Iata mesajul Parintelui Georgian:
Sunt parintele Georgian Paunoiu de la Biserica Sf. Ecaterina. Am primit si eu mesajul emotionant trimis de Laura Stifter despre cazul Jeni / Constantin Iacob. Este nevoie de cateva lamuriri. Eu ii cunosc de ani de zile. Nu vreau sa ii judec, dar nu cred ca este o virtute sa lasi un om sa minta si sa insele.
Jeni are mari probleme psihice si are nevoie de tratament, dar sotul ei este cu totul iresponsabil.
Constantin a fost inscris acum 3-4 ani la Facultatea de Teologie, dar a fost exmatriculat pentru ca ajunsese sa ameninte si sa loveasca pe preotii profesori (Pr. C. Coman, Pr. M. Vild). De atunci, el are interdictie sa intre in facultate. A fost nevoie de interventia Politiei.
Constantin nu vrea sa lucreze nimic. Traieste din pensia de handicap a sotiei lui. In vreme ce ea sta si tremura in parcul de langa biserica Sf. Ecaterina, el mananca la cantina, se plimba prin oras si flirteaza cu fete care nu-i cunosc povestea. Ea umbla nespalata si infometata, iar el e ca un print la camasa alba…
Este un impostor, un puturos, un om care jigneste si se cearta cu toata lumea. El insusi are probleme psihice.
E foarte complicata situatia. Solutia ar fi ca Jeni sa fie internata si sa urmeze un tratament riguros, iar el sa munceasca.
Cu gand bun,
pr georgian paunoiu

Articolul initial…
(Imi pare rau pentru neintelegere)

Am primit pe Facebook, de la buna mea prietena, Ramona un anunt care sunt cam asa..

Dragilor, aş vrea să ne solidarizăm pentru 2 tineri creştini căsătoriţi aflaţi într-o situaţie critică. Îi cunosc personal; pot garanta, aşadar, că este vorba de un caz real şi grav. Iată, pe scurt, povestea lor… Poate le întinde cineva o mână de ajutor pentru a scăpa din situaţia asta de coşmar pe care o trăiesc zi de zi, de ani întregi.
Iacob Constantin Ciprian şi Jeni, căsătoriţi de aprox. 3 ani, sunt orfani şi, de câteva luni, NU AU ADĂPOST ŞI DORM PE STRĂZI. Băiatul despre care vorbesc este licenţiat, a fost şi profesor la Colegiul Economic Viilor din Bucureşti (acum n-a mai prins post). A reuşit să termine o facultate, deşi a fost crescut la orfelinat de la vârsta de 6 luni şi nu are nicio rudă care să-l ajute. Soţia lui, Jeni, a terminat Teologia şi are tot o situaţie familială foarte tristă. Constantin este talentat la muzică (acum câţiva ani, s-a înscris şi la Conservator, dar fiind a doua facultate, ar fi trebuit să plătească taxă, ceea ce n-a putut face, astfel că a fost nevoit să renunţe). Ştie să cânte foarte frumos la strană (a studiat un an şi la Teologie, unde a cunoscut-o pe soţia lui) şi este un băiat isteţ.
În 2013, Jeni a rămas însărcinată, dar îmbolnăvindu-se grav din cauza sărăciei extreme în care e nevoită să trăiască (a stat luni întregi internată prin spitale), a pierdut copilaşul în a opta lună de sarcină.
Până acum câteva luni, Costi şi Jeni stăteau la un cămin de studenţi, dar de câteva luni, nemaifiind studenţi, au pierdut şi această şansă (oricum, n-ar mai avea bani de cămin, deoarece Costi nu mai are salariu) şi dorm pur şi simplu pe stradă. Până acum, cu tot dramatismul situaţiei, au rezistat, dar acum a început vremea aceasta, vine iarna… Au nevoie urgentă de un adăpost gratuit.
Cei care-i puteţi ajuta pe aceşti creştini, nu ezitaţi! Ei au nevoie fie de o cameră unde să doarmă, fie de ajutor financiar pentru a-şi putea plăti cazarea undeva. De asemenea, dacă ştiţi persoane dispuse să primească tineri nevoiaşi în gazdă, spuneţi-le şi convingeţi-i să facă o faptă bună pentru iubirea lui Hristos.
În plus, puteţi vorbi despre acest caz în parohia de care aparţineţi, cu părintele vostru duhovnic etc, dar cât mai repede posibil, fiindcă vă daţi seama cât de groaznică este şi o singură noapte dormită în frig, pe stradă…
Aşa cum am mai spus, băiatul cântă frumos la strană; dacă ştiţi vreun părinte din Bucureşti sau din împrejurimi, care are nevoie de cântăreţi, anunţaţi-l.
Numărul lui de telefon este: 0721535114.
iată contul în care Iacob Constantin şi Jeni pot primi donaţii (mi l-a dat astăzi Constantin, la telefon):
Iacob Marioara Jeni – BCR
Cod IBAN
RO73RNCB0672124402120001

Dumnezeu să vă răsplătească!

Dacă puteţi, vă rog să sunaţi prima dată, ca să verificaţi (poate puteţi ajuta chiar şi cu o vorbă bună).
Orice ajutor este binevenit!

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*