Despre Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială

Of.. În ultimele 9 luni practic nu am mai scris niciun articol… Cred ca o să încep să mai scriu, pentru ca am mai renunţat din proiectele pe care le am…

Acum aproape 3 luni m-am întâlnit întâmplător cu Părintele Petru Munteanu ( care este preotul meu de parohie ) la un târg organizat de fundaţia pe care acesta o conduce – Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială. Este întotdeauna o plăcere să vorbesc cu sfinţia sa, pentru că din punctul meu de vedere este un preot al oamenilor de mijloc; are o răbdare foarte mare în toate proiectele pe care doreşte să le desfăşoare cu oameni, pentru oameni. Dat fiind faptul că în România, voluntariatul sau campaniile de strângere de fonduri sunt aproape inexistente, ceea ce face părintele Munteanu mi s-a părut foarte interesant şi văd activitatea acestuia ca o încurajare şi ca un model pentru cine doreşte să facă voluntariat.

logo-solidaritate-sociala-1Sincer să fiu habar nu am avut ce fel de activităţi desfaşoară părintele… şi cred ca majoritatea oamenilor din Săvineşti nu stiu.. Nu ştiam nimic, deşi treceam foarte des cu maşina prin dreptul fostei şcoli ( cu clasele I-IV, unde am învăţat şi eu), dar nu îmi imaginam propriu-zis ce se întâmplă în interior.

Acum vreo 2-3 ani urmărind pe net activităţi de voluntariat din alte ţări şi cum se face efectiv voluntariat în străinătate m-am gândit că pot să îmi pun mintea la contribuţie şi să creez un site de voluntariat transparent în care donatorul sau voluntarul să ştie oricând traseul banilor pe care îi donează şi să aibe în orice moment un portofoliu cu toate activităţile la care a participat.

De ce ar fi util internetul pentru voluntariat?

Pai.. luaţi cazul meu.. întâmplător am primit de la cineva un sac de haine şi un sac de papuci, pe care ar fi trebuit să îi împart oamenilor care ar fi avut nevoie de ele. Observam că nevoiaşii nu prea „aveau nevoie”, iar cei care primeau, aruncau, aşa că m-am gândit că internetul ar fi o modalitate mai transparenta de a identifica cazurile cu adevărat nevoiaşe. În principiu doream ca site-ul să nu fie unul pentru donaţii ( ca funcţionare principală), ci ca un site care creează o comuniune de voluntari, care se gândesc împreună cum să ajute şi pe cine să ajute.

Acum există reţelele de socializare care sunt un mediu foarte rapid de propagare şi validare a informaţiei ( apropo, puteţi să daţi share şi acestui articol, multumesc! ), iar internetul a devenit un mediu empatic mai puternic.

De ce să fii chiar tu voluntar?

A fi voluntar este o stare de spirit! Voluntariatul se face din vocaţie, „doresc să mă implic” sau „aş putea face mai mult”, etc.. Fiecare face voluntariat datorita scânteii pe care o are in el, unii de plictiseală (e bine şi aşa), alţii pentru bani ( e bine ca există), alţii pentru a cunoaşte oameni noi, iar alţii pentru că într-un moment al vieţii lor poate au fost ajutaţi şi ei. Voluntariatul ne dezpietreşte inimile, ne întăreşte caracterul şi ne ajută să vedem viaţa aşa cum este, o oportunitate de a face bine…

Despre site-ul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Sociala

Proiectul este aproape finalizat. Pe site sunt înregistraţi 35 de voluntari, care au participat la Tabăra de creaţie „Aripi de înger”, care a fost prima campanie a site-ului şi care este încă în desfăşurare. Mai multe pe site-ul oficial. Puteţi să promovaţi cu toată încrederea pagina de Facebook a fundaţiei şi toate activităţile din site.

Mulţumesc pentru că aţi avut răbdare să citiţi până la capăt acest articol!

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*