Idee de startup – Retea jurnalistica

Salutare programatori!
Am o idee de startup!!!

Practic, am multi prieteni care scriu articole pe platforme unde eşti plătit în funcţie de câte vizualizări ai sau în funcţie de numărul de articole, etc.. Va dau aici un exemplu de autor, prietenul meu Breţcanu Cristian Petru, care a luat-o de la zero pe acest tip de platformă. În cazul lui, platforma este BlastingNews, o platformă în creştere cu peste 250.000 autori în întreaga lume şi care plăteşte în medie 5-8Euro* (per articol în funcţie de ţară şi categorie). Ca să vă faceţi o imagine mai bună, puteţi să intraţi pe profilul lui aici.

Proiect retea alternativa de blogging pentru autori

Proiect retea alternativa de blogging pentru autori

Mai multe pe google la „write articles and get paid”. E plin netul de astfel de retele!
Ok…

Acum.. ce vreau eu să fac…

Vreau să fac o temă de WordPress în care adminul să aibe propria lui afacere tip BlastingNews… Practic vreau ca adminul să poată controla următoarele chestii:

  • Să aleagă modalitatea de plată. Aici adminul alege cum să fie plătiţi autorii. Variantele pot fi: per postare (articol), per număr de vizualizări (aici alege un număr minim şi alege şi suma care va fi atribuită ) sau per număr de vizitatori unici. Aici adminul mai alege şi numărul de zile în care se ia in calcul numărul de vizitatori/vizite. La BlastingNews e în jur de 30 parcă… Adică tu scrii articolul şi practic acesta devine proprietatea BlastingNews dupa o perioadă de 30 de zile, iar tu îţi iei banii direct proportinal cu numărul de vizitatori pe care l-a avut articolul in aceste zile active.
  • Adminul poate conecta tema la Google Analytics. Pentru cei care nu stiu, Google Analytics este cea mai utilizată platformă de monitorizare de trafic pe internet la nivel global. Mai multe aici. Vreau ca platforma să se conecteze la un API de Google Analytics, pentru a monitoriza ce fel de trafic revine articolelor, sa se prevină spamul, blackhat si redhat-urile etc…
  • Autorii să vizualizeze rapoarte per articol în anumite perioade, să vadă traficul din API-ul de Analytics, etc… Aici ei ar trebui să îşi facă o estimare cam caţi bani li s-ar cuveni în funcţie de ratingul şi retenţia tututor articolelor pe care aceştia le-au publicat.

După părerea mea, BlastingNews dă autorilor o mică parte din veniturilor din publicitate AdSense şi de accea mă gândeam că o platformă personală, pe un domeniu personal cu monitorizare proprie, ar putea să transforme autorul obişnuit de articole în platformele de acest tip în şefii propriilor afaceri…

M-ar interesa părerile voastre despre aceasta platformă (dat fiind faptul că nimeni nu a făcut aşa ceva până acum). Oare ar avea succes?!

M-ar interesa sugestii de la voi referitoare la:

  • Daca vi se pare atractiv (daca da/nu, de ce?)
  • Cât aţi plăti pentru aşa ceva ( abonament sau one-time-pay?)
  • M-aţi ajuta să dezvolt această aplicaţie/temă?
  • Mai aveţi voi vreo idee de ajutor?
  • Daca sunteti Blasteri sau autori pe alte platforme, cum vi se pare platforma voastra?

PS: Dacă sunteţi programatori şi oferiti informatii utile, o sa vă las linkul site-ului vostru la comentarii.

 

About Măriuţa Mihai Dan
Numele meu este Dan şi sunt programator PHP Am început acest blog în februarie 2012 împreuna cu verişoara mea Mădă, care acum este în America. Scopul a fost să cunoaştem oameni noi, să gasim alte persoane care împărtăşesc aceleaşi idei cu noi. Încerc să aduc cât mai mulţi editori pe PunctulTău şi să cresc traficul pe care îl avem. În prezent avem aproximativ 250 vizitatori/zi şi numărul este în creştere. Mă găsiti pe Facebook cu numele meu, pe twitter: mariutamihaidan, iar daca vreţi să intraţi in reţeaua mea de Linkedin username-ul este mariutamihaidan. Vă aştept!

1 Comment on Idee de startup – Retea jurnalistica

  1. Oare nu exista un plugin sau o tema care deja face asta? Ma gandeam ca ar fi mai simplu sa iei ceva gata facut.. e posibil sa existe deja pe piata teme pentru multi-blogging sau multi-authoring..

Leave a comment

Your email address will not be published.

*